ASIGURARI pentru:

joi, 27 septembrie 2012

Intrebari si raspunsuri

Buna ziua,
Am deschis aceasta postare pentru intrebari la care doriti raspuns in legatura cu asigurarile si Destine Broker.
Va asteptam cu pareri, sugestii si intrebari.

miercuri, 19 septembrie 2012

Revin PAD-urile de 20 Euro cu 10 riscuri incluse

 
ATENTIE!!!!

Update 24.09.2012.  S-a acordat aviz favorabil pentru revenirea la forma initiala a legii privind asigurarile obligatorii de locuinte. Deci ordinul suspendat de la CSA ar putea fi ridiacat si reintroducerea politelor PAID.

Incheiati-va ACUM o polita facultativa PAD (la 20 Euro), cu 10 riscuri suplimentare incluse si pentru un an de zile de siguranta asupra asigurarii locuintei. 

Amintim ca, recent, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor o adoptat o norma prin care, de la 1 septembrie 2012., proprietarii de locuinte care vor sa incheie polite facultative trebuie sa incheie si o polita obligatorie PAD. Motivatia acestui normativ vizeaza atat impulsionarea vanzarilor de asigurari obligatorii, cat si respectarea scopului urmarit prin introducerea Legii nr.260/2008, si anume de crestere a gradului de cuprindere in asigurare impotriva riscurilor de catastrofa naturala. Curtea de Apel Bucuresti a decis, saptamana trecuta, la solicitarea ASTRA Asigurari, suspendarea executarii Ordinului CSA, care stipula cele mentionate anterior, CSA facand la randul sau recurs la decizia Curtii. (by Media Xprimm)

Trimite-ti acum un e-mail pe adresa: ionandrei_srb@yahoo.com 


Incepand de astazi 19.09.2012 a fost suspendat ordinul CSA conform caruia de la 01.09.2012, proprietarii de locuinte care vor sa incheie polite facultative trebuie sa incheie si o polita obligatorie.


In concluzie incepand de astazi, se revin produsele cu 20 Euro/an, cu toate riscurile inclusiv cele trei obligatorii incluse: PAD PLUS de la ASTRA, EUROINS si CARPATICA.

joi, 6 septembrie 2012

Incepand cu 15 septembrie o sa aveti posibilitatea sa va verificati istoricul de daune auto in baza de date CEDAM

Conform www.1asig.ro

CSA da posibilitatea asiguratilor sa isi verifice istoricul de daune in CEDAM incepand cu 15 septembrie pe site-ul alaturat: VERIFICARE ISTORIC DAUNE


In urma unei decizii recente a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, asiguratii vor avea acces la informatiile privind propriul istoric de daune inscris in baza de date CEDAM incepand cu 15 septembrie a.c. In prezent, doar companiile de asigurari RCA pot vizualiza istoricul de daune, iar publicul larg poate vedea doar daca un autovehicul are RCA la momentul interogarii, precum si numele companiei care a emis polita respectiva.

Spre exemplu, un sofer care nu a provocat niciun accident in ultimul an de asigurare, la reinnoirea politei va beneficia de o reducere de 10%, in cazul in care isi incheie noul RCA pe o perioada de un an, si de 5% daca opteaza pentru o vlabilitate de sase luni. In caz contrar, daca a fost vinovat de producerea unuia sau mai multor accidente, prima de asigurare i se majoreaza cu 30% (un accident), 60 (doua accidente), respectiv 100%(trei sau mai multe accidente). Indiferent de numarul de daune provocate in ani consecutivi de asigurare, prima nu poate fi majorata cu mai mult de 100%.


Sistemul Bonus-Malus a fost introdus in Romania incepand cu 1 ianuarie 2010 pentru persoanele fizice si de la 1 ianuarie a.c., pentru firme. Acesta permite acordarea de reduceri la prima RCA proprietarilor de masini care nu au fost implicate in accidente, sau o majorare a acesteia in cazul celor care au produs unul sau mai multe accidente pe parcursul anului anterior de asigurare. Practic, conform acestui sistem, "pretul" asigurarii va creste sau va scadea in functie de cat de incarcat sau de curat este "cazierul rutier" al soferului. Acest sistem este utilizat de mai mult timp pe scara larga in Europa si SUA.