ASIGURARI pentru:

vineri, 11 ianuarie 2013

Politia Romana asigurata de CARPATICA

CARPATICA Asig, asiguratorul RCA al masinilor Politiei Romane


Inspectoratul General al Politiei Romane a organizat la finele anului trecut o licitatie pentru asigurarea de raspundere civila a parcului auto, castigatorul contractului fiind compania CARPATICA Asig, conform portalului de licitatii publice dgmarket.ro.



Politia Romana va plati in total 147.502 lei pentru asigurarea autovehiculelor proprii, desi valoarea contractului estimat initial se ridica la 684.300 lei. Contractul a fost atribuit prin negociere in data de 21 decembrie 2012, la licitatie participand trei companii de asigurari, desemnarea castigatorului fiind facuta pe criteriul ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic.

CARPATICA Asig este autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa incheie contracte de asigurare de raspundere civila auto pe teritoriul Romaniei. La nivelul primelor noua luni ale lui 2012, aceasta clasa a generat peste 87% din portofoliul asiguratorului, procent aferent unui volum de subscrieri de 180,5 mil. lei, in crestere reala cu 36,7% fata de 3T 2011 (ajustat la o rata a inflatiei de 5,33% in septembrie 2012 fata de septembrie 2011).

Compania a incheiat intervalul ianuarie-septembrie 2012 cu un volum al primelor brute subscrise de 207 mil. lei, cu 33,3% mai mult comparativ cu perioada similara a anului precedent. Pentru primele 9 luni, valoarea totala a daunelor platite de companie a crescut cu 56,2%, de la 84,99 mil. lei, la 132,83 mil. lei.

sursa: 1asig.ro

joi, 10 ianuarie 2013

ATENTIE SOFERI! Politia Romana si RAR in actiune

Masini verificate in trafic in perioada 10-20 ianuarie 2013


Mecanici ai Registrului Auto Român (RAR) si agenti din Politia Romana vor opri spre verificare în trafic, în perioada 10-20 ianuarie, starea tehnică a autovehiculelor, pentru a indeplinii condiţiile tehnice pentru a putea circula pe soselele Romaniei.

Toata actiunea este la nivel naţional, pentru reducerea evenimente rutiere produse din cauza defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor, potrivit unui comunicat de joi al Ministerului Afacerilor de Interne (MAI).

Poliţiştii şi specialiştii RAR vor verifica:
- funcţionare a mecanismului de frânare
- funcţionare a mecanismului de direcţie
- funcţionare instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia,
- legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

- autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor
- concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice
- deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia
- utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

În cazul în care se constată defecţiuni tehnice astfel incat pun in pericol grav siguranţa circulaţiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.

vineri, 4 ianuarie 2013

TAXA AUTO 2013 devine TIMBRU DE MEDIU

 TAXA AUTO 2013 devine TIMBRU DE MEDIU


Taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un "timbru de mediu" pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice, "Nu se mai numeşte taxă de primă înmatriculare, se numeşte timbru de mediu. În primul rând să ţinem cont de emisiile de noxe şi de capacitatea cilindrică, sigur consumă mai mult o maşină de 5000 (centimetri cubi - n.a.) decât una de 1500. Eu ştiu acest lucru din experienţe extraguvernamentale", a anunţat premierul Victor Ponta.
Plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi capacitatea cilindrică a vehiculului. Timbrul va fi calculat după principiul că maşinile mai noi şi mai puţin poluante vor plăti o taxă mai mică.
Taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul acestui an, este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie 2013, Executivul urmând însă să analizeze această situaţie.
Taxa de primă vânzare auto, introdusă de Guvernul Boc la sfârşitul anului 2011, trebuia percepută cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa de poluare.
În ianuarie 2012, pe fondul protestelor organizate atunci în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării în care una dintre revendicările formulate viza eliminarea taxei auto, coaliţia guvernamentală PDL-UDMR a decis să suspende pentru un an, până la 1 ianuarie 2013, taxa de primă vânzare, cu explicaţia că proprietarii de maşini vechi trebuie să beneficieze de timp suplimentar pentru a vinde autovehiculele.
În luna octombrie, premierul Victor Ponta a anunţat că sistemul de taxare a proprietarilor de autovehicule va fi modificat începând cu anul viitor, prin înlocuirea actualei taxe de primă înmatriculare cu o taxă de mediu, calculată în funcţie de nivelul de poluare, dar care să nu fie mai mare decât preţul autoturismului.
El a precizat atunci că un grup de lucru format la nivelul ministerelor Finanţelor şi Mediului analizează în prezent variantele pentru noul sistem de taxare, care să încurajeze achiziţionarea maşinilor noi şi nepoluante, şi că va fi solicitat acordul Comisiei Europene astfel încât noua taxă care să fie introdusă de la 1 ianuarie 2013.
Săptămâna trecută, la audierile din Parlament pentru validarea în postul de ministru al Mediului, Rovana Plumb a spus că taxa auto este o problemă sensibilă asupra căreia se vor aduce precizări noi după finalizarea bugetului, ea susţinând ca aceasta să fie o taxă de mediu, stabilită în funcţie de nivelul de poluare.

Sursa: gandul.info