ASIGURARI pentru:

vineri, 24 iunie 2011

Ce faci in caz de accident - FORMULAR DE CONSTATARE AMIABILA

De la 1 iulie 2009, accidentele rutiere survenite pe teritoriul Romaniei, in urma carora au rezultat numai pagube materiale si in care au fost implicate doua vehicule, pot fi solutionate fara ca documentele de constatare sa fie intocmite de catre Politie, cu conditia ca Formularul de constatare amiabila (DESCARCA-L DE AICI) sa fie completat si semnat de catre ambii soferi implicati in accident.

NOUA PROCEDURA
Odata completat corect, formularul trebuie depus la companiile de asigurari, care, in baza acestuia, vor elibera documentele necesare intrarii in reparatie a autovehiculelor.

Depunerea formularului de catre oricare dintre cele doua parti implicate reprezinta avizare de dauna si obliga asiguratorul sa efectueze constatarea pagubelor si, apoi, sa stabileasca vinovatia.

Daca este un accident in care au fost implicate doar doua vehicule si din care au rezultat doar pagube materiale si formularele de constatare amiabila sunt completate corect si semnate de catre ambii soferi implicati in accident atunci indrumarea, de catre asigurator, a soferilor pentru protocolarea accidentului de Politie este interzisa.


Formularul de constatare amiabila contine doua pagini autocopiative, ambele avand aceeasi valoare juridica.
Campurile ce trebuie completate de catre conducatorii vehiculelor implicate in accident se refera la:
  • data si locul producerii accidentului
  • datele de identificare ale conducatorilor auto implicati si ale proprietarilor vehiculelor implicate
  • datele vehiculelor implicate si ale companiilor la care au incheiate asigurarea RCA (de raspundere civila auto)
  • informatii privind circumstantele producerii accidentului
  • schita accidentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu