ASIGURARI pentru:

miercuri, 20 aprilie 2011

RCA ieftin

  • Pentru RCA sunt necesare urmatoarele documente:
    - talon
    - copie buletin
    - din ce an aveti permisul
  • Polita RCA se poate emite la una din urmatoarele firme de asigurare:
    - ASTRA ASIGURARI
    - CARPATICA
    - EUROINS
    - OMNIASIG & BCR
    - CITY INSURANCE

    - ALIANZ TIRIAC
    - GENERALI & ARDAF
    - ASIROM
    - GROUPAMA
    - UNIQUA

      
    Va aduc la cunostinta faptul ca au fost aprobate si notificate la CSA noile tarife RCA pentru vehiculele inmatriculate /inregistrate .

    Noul tarif este disponibil in portal incepand cu prima zi din 2012 .

    Modificarile care au fost aduse tarifului sunt urmatoarele, in functie de tipul clientului :

       Persoane fizice

    -          In cazul pensionarilor nu se mai aplica un discount special, ca urmare indiferent daca se stabileste ca Asiguratul este un pensionar sau nu, prima calculata va fi aceeasi .
    -          Persoanele fizice autorizate, cabinetele individuale etc. nu vor mai fi incadrate ca persoane fizice; pentru aceste categorii de persoane, prima de asigurare se va stabili ca si in cazul persoanelor juridice, in functie de codul CAEN principal atribuit de Registrul Comertului ;

       Persoane Juridice


    -          domeniul de activitate se stabileste numai in functie de grupa CAEN, respectiv primele doua caractere din codul CAEN principal atribuit societatii respective de Registrul Comertului (acesta se regaseste pe Certificatul de Inregistrare al firmei); in cazul in care aveti dificultati in stabilirea codului CAEN veti contacta Directia Subscriere Auto; 
    -          in conformitate cu Ordinul CSA nr. 14/2011, pentru politele RCA emise incepand cu 01.01.2012 pentru persoane juridice (propietar sau utilizator) se aplica sistemul Bonus-Malus, similar cum s-a stabilit pana acum pentru persoane fizice – individual pentru fiecare autovehicul
             In cazul autoutilitarelor cu masa maxima mai mare de 16000 kg (indiferent de tipul propietarului si indiferent daca sunt inmatriculate sau inregistrate) prima de asigurare finala nu va fi mai mica de 3100 lei/12 luni, respectiv 1550 lei/6 luni).

5 comentarii:

  1. EXEMPLE de pret pentru persoane fizice:

    Opel Astra 1.7 (1 an) - 312 lei
    CITROEN C3 1.4 (1 an) - 246 lei
    SKODA OCTAVIA 1.6 (1 an) - 317 lei
    MATIZ 0.8 (6 luni) - 129 lei
    SPARK 0.8 (6 luni) - 136 lei
    POLO 1.4 (6 luni) - 149 lei

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua
    Ma intereseaza si pe mine RCA incepand de vineri pentru VW Polo Happy 1.2 12v 47kw 64cp 2006 in leasing, utilizator persoana fizica, 1 accident cu amiabila anul asta, singurul de 3 ani de zile, utilizator femeie de 43 ani, permis din 2002, 0 accidente anul asta. clasa b/m b0, serie sasiu wvwzzz9nz6d090479 as vrea si eu un pret pentru 6 luni si unul pentru 12 luni.
    Astept raspunsul dumneavoastra pe sab_semper_fi@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. V-am trimis ofertele pe e-mail.
    Multumesc ca ne-ati contactat.

    RăspundețiȘtergere
  4. preturi pt o asig la un golf4, 1,4, 2001, fara accident, permis din 2007, Vatra-Dornei, 31 ani. Astept raspuns la raceline_mrs@yahoo.com, Pret la mai multe societati pe 1 an.

    RăspundețiȘtergere

  5. Aproximativ 25% dintre mașinile înmatriculate în România nu au o poliță RCA, deși aceasta este obligatorie pentru toate autoturimele.

    Proprietarii care nu și-au luat poliță RCA pentru mașină, chiar dacă își țin autoturismul în garaj riscă să fie amendați cu 2.000 de lei.

    Legea susține că toți cei care au o mașină sunt obligați să cumpere o poliță RCA. Din cele 5 milioane de autoturimse înmatriculate în România, 1 milion nu au poliță. Multe dintre aceste mașini sunt abandonate sau nefolosite.

    Autoritatea de Supraveghere Financiară susține că până la sfârșitul anului, toți cei care au în proprietate o mașină fără poliță vor primi notificări și somații. Proprietarii trebuie să își încheie de urgență o poliță, altfel riscă să plătească amenzi de 2.000 de lei.

    http://stirile.rol.ro/un-sfert-din-masinile-din-romania-nu-au-polita-rca

    RăspundețiȘtergere