ASIGURARI pentru:

miercuri, 31 iulie 2013

Taxa timbrului de mediu prin partaj

III. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule
  • Avand in vedere situatia creata prin aplicarea prevederilor art. 8 lit.f) din OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, respectiv a exceptiei privind neplata timbrului de mediu in cazul inmatricularii autovehiculelor "dobandite prin partaj", propunem abrogarea literei f) a articolului 8, deoarece:
a) a limita aplicarea exceptiei la inmatricularea autovehiculelor dobandite prin incetarea regimului matrimonial in urma desfacerii casatoriei sau dobandite prin partaj prin buna invoiala/pe cale judecatoreasca pentru un autovehicul deja inmatriculat, ar putea constitui, pentru persoanele carora exceptia nu s-ar aplica, o incalcare
a principiului nediscriminarii taxelor si impozitelor fiscale, conform caruia impozitul trebuie sa fie stabilit potrivit unor reguli unitare pentru toti, fara discriminari directe sau indirecte fata de unele grupuri sociale.
b) inlatura prejudiciul adus bugetului Fondului pentru mediu si, implicit, bugetului general consolidat.
  • Totodata, tinand cont de faptul ca persoanele juridice manifesta interes si au putere de cumparare a autovehiculelor electrice, in vederea incurajarii achizitiilor de astfel de masini nepoluante, propunem modificarea art. 15 alin(1) in sensul completarii categoriei de beneficiari a ecotichetului cu "persoane juridice".
Sursa: Hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu