ASIGURARI pentru:

miercuri, 2 octombrie 2013

Modificare in sistemul de sanatate din 01 februarie 2014!!!


Modificare in sistemul de sanatate!


De la 1 februarie 2014 nu o sa mai putem merge la urgente cu o simpla durere de cap (si puls alte 300 de afectiuni) care nu vor mai fi trate in regim de internare in spital. In baza unui proiect de lege aflat pe site-ul ministerului Sănătăţii, se menţionează clar numărul de consultaţii la care avem dreptul într-un an.
Noul pachet de servicii medicale de baza are o mare componenţa de prevenţie. „El tratează cauzele si nu simptomele", a precizat ministrul Sanataţii Eugen Nicolăescu.
In cazul in care se doreste sa se depaseasca acest numar de consultatii sau de servicii medicale la care avem dreptul va trebui sa scoatem bani din buzunar sau sa ne incheiem o asigurare facultativa de sanatate.

Cu ajutorul gandul.info, avem mai multe informatii:

Obiectivul pachetul de servicii medicale de asistenţă primară constă în creşterea accesului la servicii esenţiale de bază a populaţiei vulnerabile.
aici gasiti TOATE SERVICIILE MEDICALE INCLUSE ÎN  PACHETUL DE SERVICII MEDICALE DE ASISTENŢĂ PRIMARĂ

In pachetul de servicii medicale disponibile în spital se stabilesc criterii clare inclusiv în ceea ce priveşte spitalizarea de zi. „Internarea poate fi făcută de orice structură funcţională cu paturi, cu profil medical sau chirurgical sau în structuri specializate de tip ‘spitalizare de zi’
aici gasiti LISTA COMPLETĂ A BOLILOR PENTRU CARE NU TE MAI POŢI INTERNA

Un alt pachet de servicii medicale de bază este cel al programelor naţionale de sănătate. Acest pachet presupune că persoanele care vor beneficia de serviciile medicale incluse în Programele Naţionale de Sănătate nu vor trebui să scoată bani din buzunar sau să îşi încheie o asigurare de sănătate complementară.
aici gasiti LISTA COMPLETĂ A PROGRAMELOR NAŢIONALE DE SĂNĂTATE CARE SUNT INCLUSE ÎN PACHETUL DE SERVICII MEDICALE DE BAZĂ 

Pachetul ambulator de servicii medicale are rolul de a diminua internările din spitalizarea continuă, de a creşte accesul populaţiei la servicii medicale, de a eficientiza calitatea serviciilor acordate prin coordonarea îngrijirii şi optimizarea timpului de îngrijire.
aici gasitit LISTA COMPLETĂ A SERVICIILOR MEDICALE INCLUSE ÎN PACHETUL DE SERVICII MEDICALE DE BAZĂ DE AMBULATORIU
  

2 comentarii:

  1. nici-o modificare ... tot la pamant este si nu se va ridica de acolo se pare

    RăspundețiȘtergere