ASIGURARI pentru:

marți, 2 august 2016

Ce facem daca avem o polita la CARPATICA ASIG (dupa declararea falimentului)

CARPATICA ASIG - Ghid dupa pronuntarea falimentului


        Păgubiţii asigurătorului Carpatica Asig, în cazul căreia Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de faliment, pot depune începând de astăzi cereri pentru plata despăgubirilor care li se cuvin la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

CUI MĂ ADRESEZ ÎN CAZ DE DAUNĂ?
        Conform Legii nr. 213/2015, art. 12 alin. (1) și (2), FGA va proceda la deschiderea dosarelor de daună, la constatarea tehnică a avariilor, la instrumentarea dosarelor de daună, precum și la avizarea lor din punct de vedere tehnic.
FGA vă va pune la dispoziție cererea-tip pe care urmează să o completați și, de asemenea, vă va informa cu privire la documentele justificative care trebuie să însoțească această cerere. Informațiile vor fi disponibile pe paginile de internet ale FGA și ASF.

Pentru a recupera o creanță (despăgubire, indemnizație etc.) de la FGA,
veți depune la FGA:
 • pentru despăgubire/indemnizație: o cerere motivată de plată însoțită de documente justificative.
 • pentru recuperarea primelor plătite în avans, proporțional cu timpul rămas până la expirarea asigurării facultative: o cerere de plată (cerere-tip) însoțită de documente justificative.

Plata despăgubirilor se face în ordinea aprobării dosarelor de către comisia specială.

Consumatorii care au încheiat un contract sau o poliță de asigurare cu societatea CARPATICA ASIG sunt rugați să urmărească informațiile publicate de ASF (www.asfromania.ro) și FGA (www.fgaromania.ro), sau să solicite telefonic detalii la numerele de mai jos.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) – str. Popa Petre nr. 24, sector 2, București, office@fgaromania.ro și telefon: 021.211.60.37, 021.211.60.73, fax: 021.211.60.94. ASF vă stă la dispoziție pentru informații și clarificări la numărul gratuit TELVERDE 0800 825 627 (doar pentru consumatorii din România), la office@asfromania.ro și pe pagina Facebook a Autorității de Supraveghere Financiară.
Pentru consumatorii, deținători de polițe și beneficiari care se află în alte state ale UE și care pot avea nevoie de informații în legătură cu societatea CARPATICA ASIG, aceștia se pot adresa ASF la numărul de telefon +4 021 668 12 08 (în limba engleză)

3 comentarii:

  1. Intrebare: TREBUIE SĂ MAI PLĂTESC RATELE LA ASIGURARE?
    Raspuns: Dacă aveți o asigurare pentru care prin contractul de asigurare s-a stabilit plata primei de asigurare în rate, trebuie să aveți în vedere clauzele contractului de asigurare. Dacă acesta prevede că, pentru neîndeplinirea obligației de plată a ratei,
    asiguratorul nu va fi obligat la plata indemnizației de asigurare/despăgubirilor, contractul încetează a mai produce efecte. În acest caz, pentru a asigura în continuare riscul producerii unui eveniment, puteți analiza oportunitatea încheierii unui contract de asigurare facultativă cu un alt asigurător.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrebare: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ AM O POLIȚĂ OBLIGATORIE DE ASIGURARE A CASEI (PAD)?

    Raspuns: În cazul în care ați încheiat un contract de asigurare obligatorie a casei (PAD), aceasta își va înceta valabilitatea la termenul specificat pe poliță.
    În cazul în care se produce unul dintre evenimentele asigurate de PAD, dumneavoastră nu sunteți afectat de situația actuală a CARPATICA ASIG, deoarece singura obligație a asigurătorului, respectiv de constatare a daunei și instrumentare a dosarului de daună, este preluată de PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale S.A.), din fondurile acestuia. Conform prevederilor legii, PAID este o societate comercială de asigurare-reasigurare care administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României - cutremur, inundații și alunecări
    de teren.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intrebare: POLIȚELE RCA ÎNCHEIATE LA CARPATICA ASIG RĂMÂN VALABILE SAU TREBUIE SĂ PLĂTESC POLIȚA RCA LA ALTĂ FIRMĂ DE ASIGURARE?

    Raspuns: Polițele RCA plătite rămân valabile

    RăspundețiȘtergere