ASIGURARI pentru:

vineri, 24 iunie 2011

Ce faci in caz de accident - FORMULAR DE CONSTATARE AMIABILA

De la 1 iulie 2009, accidentele rutiere survenite pe teritoriul Romaniei, in urma carora au rezultat numai pagube materiale si in care au fost implicate doua vehicule, pot fi solutionate fara ca documentele de constatare sa fie intocmite de catre Politie, cu conditia ca Formularul de constatare amiabila (DESCARCA-L DE AICI) sa fie completat si semnat de catre ambii soferi implicati in accident.

NOUA PROCEDURA
Odata completat corect, formularul trebuie depus la companiile de asigurari, care, in baza acestuia, vor elibera documentele necesare intrarii in reparatie a autovehiculelor.

Depunerea formularului de catre oricare dintre cele doua parti implicate reprezinta avizare de dauna si obliga asiguratorul sa efectueze constatarea pagubelor si, apoi, sa stabileasca vinovatia.

Daca este un accident in care au fost implicate doar doua vehicule si din care au rezultat doar pagube materiale si formularele de constatare amiabila sunt completate corect si semnate de catre ambii soferi implicati in accident atunci indrumarea, de catre asigurator, a soferilor pentru protocolarea accidentului de Politie este interzisa.


Formularul de constatare amiabila contine doua pagini autocopiative, ambele avand aceeasi valoare juridica.
Campurile ce trebuie completate de catre conducatorii vehiculelor implicate in accident se refera la:
  • data si locul producerii accidentului
  • datele de identificare ale conducatorilor auto implicati si ale proprietarilor vehiculelor implicate
  • datele vehiculelor implicate si ale companiilor la care au incheiate asigurarea RCA (de raspundere civila auto)
  • informatii privind circumstantele producerii accidentului
  • schita accidentului.

miercuri, 15 iunie 2011

XTrema Adventure

 XTrema Adventure - este asigurarea pentru sporturi Xtreme, pentru calatorii in strainatate sau in Romania, oferita de catre Generali

Fie ca practici aceste sporturi extreme in tara sau in strainatate, este bine sa stii ca oricand pot interveni evenimente neprevazute!
Incheie cat mai curand asigurarea pentru sporturi extreme!

În funcţie de scopul călătoriei asigurarea poate fi: „Turist” (călătorie în scop turistic) sau „Team Building ”.


Asigurare este valabila exclusiv pentru participarea la activitǎţi cu un înalt grad de periculozitate, cum sunt, dar fǎrǎ a se limita la: Alpinism, Paraşutism, Scuba-diving (toate tipurile de scufundari inclusiv inot alaturi de  diferite specii de pesti si recifi de corali), Windsurfing, Kayaking, Kitesurfing, Bobsleigh, Imersiunea cu autorespiratoare, Schi, Schi acrobatic, sǎrituri cu Schiurile, Skeleton, Speologie, Snorkling, Jet skiing, Surfing, Snowboarding, Deltaplan, Sǎrituri cu coarda elasticǎ, Parapantǎ, Planorism, Aeronauticǎ, Vânǎtoare, Manipulare voluntarǎ a maşinǎriilor de rǎzboi; în timpul conducerii sau deplasării cu: motociclete, motorete, scuter sau ATV, vehicule aeriene fără motor (ca de ex. planoare).

Riscul asigurat este următorul:
- accident, prin preluarea cheltuielilor medicale de urgenţă şi/sau de repatriere a Asiguratului, vătămat sau decedat ca urmare a producerii riscului asigurat pe perioada călătoriei în străinătate sau pe teritoriul Romaniei în limita sumei asigurate înscrisă în poliţă
 
Avantaje
-          Asistenta oferita de compania asiguratoare 24/24 h
-          Preluarea prompta a cheltuielilor medicale si acoperirea tratamentului medical de urgent
-          Primirea politei electronice prin email, dupa confirmarea achitarii contravalorii ei prin transfer bancar sau depunere numerar in contul brokerului mentionat la CONTACT
Alte informatii utile:
-          Asigurarea poate fi incheiata de catre orice persoana cu domiciliul stabil sau rezidenta in Romania (cetăţean român sau străin) si varsta de pana la 70 de ani
-          Perioada minima asigurata este de 2 zile, iar cea maxima de 31 de zile
-          Sumele asigurate: 25.000 Euro (limita maxima de despagubire)

Cat ar costa polita de asigurare Xtreme Adventure?
EXEMPLU: Pentru pana la 7 zile in Grecia, doar 75 lei.

luni, 6 iunie 2011

Programul "Prima Casă 4" - 2011

Banca Comercială Română (BCR) a început luni creditarea în programul "Prima Casa 4", fiind prima instituţie de credit participantă la noua etapă a programului. Garanţia statului a fost redusă la jumătate, iar în program au fost incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 metri pătraţi.
"BCR are un sold de 600 de milioane euro al creditelor acordate până în prezent prin programul

«Prima Casă». Vom putea acorda împrumuturi încă un an şi jumătate sau doi ani prin acest program, dacă ne dublăm expunerea", a declarat într-un comunicat Oana Petrescu, vicepreşedinte Retail BCR.
Programul "Prima Casă 4" se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.
În cadrul programului se pot achiziţiona locuinţe finalizate/ locuinţe nefinalizate, aflate în diverse faze de construcţie, destinate achiziţionării după finalizare, sau locuinţe noi, destinate achiziţionării după finalizare construite în baza autorizaţiilor de construire eliberate după 22 februarie 2010. De asemenea, se pot construi locuinţe viitoare de către beneficiari individuali, în baza unei autorizaţii de construire eliberată după aceeaşi dată.
"Primul pas pe care trebuie sa îl facă o persoană care doreşte să achiziţioneze o locuinţă prin programul «Prima Casă» este să vină la bancă, chiar dacă nu a găsit încă locuinţa de care are nevoie. Consilierii BCR îi vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului şi graficul de rambursare", se arată în comunicat.
Dobânda este variabilă şi este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 3,75% pentru clienţii cu istoric în relaţia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clienţii fără istoric). Pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în prezent este de 219,22 euro.
Clienţii trebuie să dispună de un avans de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei ori din costul de construire.
Banca acceptă până la trei coplătitori şi nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.
Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele şi în contul statului, având valoare determinată, iniţial egală cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate, respectiv la jumătate din valoarea acordată a creditului.
Comisionul de gestiune se va plăti către FNGCIMM în fiecare an şi va fi calculat la valoarea soldului garanţiei creditului de la data de 31 decembrie a anului precedent. În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioadă de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.
Solicitanţii de credit trebuie să constituie un depozit colateral însumând valoarea primelor trei rate lunare de dobândă şi să asigure locuinţa achiziţionată/construită din finanţarea garantată împotriva tuturor riscurilor. Drepturile derivând din poliţa de asigurare vor fi cesionate în favoarea Ministerului Finanţelor Publice şi a băncii.
În baza contractului de garantare încheiat cu FNGCIMM se va institui în favoarea statului român şi a băncii, proporţional cu procentul de garantare, o ipotecă legală de rang I asupra locuinţei, cu notarea în cartea funciară a interdicţiei de vânzare a acesteia pe o perioadă de 5 ani şi a interdicţiei de grevare cu alte sarcini.
Evaluarea imobilului are un cost de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.
Programul guvernamental "Prima Casă" a fost lansat în vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpărării unei locuinţe de maxim 60.000 euro şi, începând din 2010, în limita a 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute şi de câte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizate în asociaţii.

Băncile vor avea posibilitatea în perioada imediat următoare să adere la noua formă a programului "Prima Casă", normele metodologice de aplicare a noului sistem fiind aprobate, miercuri, de Guvern şi urmând să fie publicate în Monitorul Oficial, a anunţat premierul Emil Boc.
"Prin aprobarea normelor metodologice dăm posibilitatea acordării în continuare de garanţii în valoare de 1,5 miliarde euro. Totodată, alţi aproximativ 40.000 de beneficiari pot să intre în cadrul programului", a declarat şeful Executivului.
El a asigurat din nou că, prin continuarea programului, nivelul dobânzii şi condiţiile privind avansul pentru achiziţionarea locuinţei prin acest program rămân neschimbate.
Guvernul a transmis ulterior un comunicat în care arată că, potrivit actului normativ, în limita plafonului alocat şi utilizat, finanţatorii eligibili din cadrul programului pot să transfere portofoliul de credite către alţi finanţatori care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, cu condiţia notificării cesiunii către beneficiar şi fără a afecta drepturile şi obligaţiile beneficiarilor din contractele în curs de derulare.
De asemenea, o bancă neînscrisă iniţial în program poate să devină eligibilă dacă preia portofoliul de garanţii acordat de un finanţator eligibil în cadrul programului, cu condiţia transmiterii către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor IMM şi Ministerul Finanţelor a unui angajament privind respectarea nivelului costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor acordate.
"Totodată, au fost reintroduse promisiunile de garantare prin care Fondul de Garantare îşi exprimă intenţia de a garanta finanţarea ce va fi acordată beneficiarilor în cazul construcţiei de locuinţe şi care au valabilitate pe toată perioada construcţiei de locuinţe, dar nu mai mult de 18 luni", se arată în comunicat.
Guvernul a decis, la finele lunii martie, să permită băncilor interesate înjumătăţirea garanţiei de stat deja contractate prin programul Prima Casă şi utilizarea sumelor astfel eliberate pentru garantarea de noi credite ipotecare.
De asemenea, în noua formulă vor putea fi incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 metri pătraţi şi doresc un confort sporit.
Băncile au la dispoziţie trei luni pentru a stabili dacă acceptă noile condiţii.
Premierul Emil Boc a spus la începutul lunii aprilie că a patra etapă a programului Prima Casă va începe după Sărbătorile de Paşte.
Programul guvernamental "Prima Casă" a fost lansat în vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpărării unei locuinţe de maxim 60.000 euro şi, începând din 2010, în limita a 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute şi de câte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizate în asociaţii.
Creditele acordate au o rată a dobânzii egală cu EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la trei luni plus o marjă fixă de maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.
 
Guvernul a decis ca garanţia statului la creditele contractate prin programul "Prima Casă" să fie redusă la jumătate, iar în program să fie incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 mp, băncile având la dispoziţie trei luni pentru a stabili dacă acceptă noile condiţii.
Modificarea programului "Prima Casă" a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului, a anunţat premierul Emil Boc.
El a precizat că nu vor fi modificate plafoanele privind avansul perceput la contractarea creditului, dobânda împrumutului şi cuantumul garanţiei.
"Băncile au la dispoziţie trei luni pentru a participa la acest program, iar regula va fi «primul venit, primul servit». Între bănci va fi posibil transferul protofoliului de garanţii", a spus Boc.
Executivul a decis totodată ca şi persoane care în prezent deţin o casă în suprafaţă utilă maximă de 50 metri pătraţi şi care doresc un confort sporit să poată accesa credite prin acest program pentru cumpărarea unei noi locuinţe.
Surse oficiale au declarat că a fost eliminat criteriul limitei de vârstă, astfel încât programul "Prima Casă" să poată fi accesat şi de alte persoane decât tinerii în vârstă de până la 35 ani.
Guvernul a anunţat, săptămâna trecută, că discută cu băncile varianta reducerii la jumătate a garanţiei statului la creditele alocate până în prezent prin programul "Prima Casă", astfel încât suma de 750 milioane euro, reprezentând jumătate din garanţiile emise, să poată fi folosită în continuare pentru acordarea de noi împrumuturi.
Programul guvernamental Prima Casă a fost lansat în vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpărării unei locuinţe de maxim 60.000 euro şi, începând din 2010, în limita a 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute şi de câte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizate în asociaţii.
Creditele acordate prin programul Prima Casă au o rată a dobânzii egală cu EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la trei luni plus o marjă fixă de maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.
Guvernul a decis, în ianuarie, ca programul Prima Casă să continue şi în acest an, cu acelaşi nivel al cuantumului garanţiei de stat, în limita unui plafon total de garanţii de 200 milioane euro, reprezentând diferenţa neutilizată la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului "Prima Casă" în anii 2009-2010.
Acest plafon a fost deja epuizat în proporţie de 50%.
Plafonul de 200 de milioane de lei a fost împărţit în proporţie de 80% de cinci bănci, respectiv BCR, BRD, Raiffeisen, Banca Românească şi Alpha Bank.

miercuri, 1 iunie 2011

PAD PLUS GOSPODAR

1)   Având în vedere dorinta ASTRA de a se adapta continuu cerintelor potentialilor clienti, s-a decis lansarea unui nou produs de asigurare - "PAD Plus Gospodar".
2)   Noua polita reia acoperirile din "PAD Plus BONUS" si include, ca noutate, asigurarea dependintelor care nu sunt legate structural de locuinta precum si a anexelor gospodaresti.
3)   Prin includerea anexelor/dependintelor produsul devine apt pentru asigurati din mediul rural.

Mai pe scurt, aceasta polita, se refera la cei care stau la case sau chiar la bloc, care au de asigurat si dependintele, adica garaje, boxe, magazii, bucatarii de vara nelipite de imobil... etc
Pentru persoanele care n-au aceste dependinte, este inca in vigoare PAD Plus BONUS, cu 13 riscuri suplimentare incluse.
Documente necesare:
- buletin proprietar
- adresa locuinte si dependinte.
NOU!!!! Politele se pot emite pe 1, 3 sau 5 ani!!!!