Este vorba despre un proiect de lege initiat de 14 senatori si deputati, prin care se stabileste ca vor fi ridicate doar autovehiculele care incurca circulatia sau blocheaza institutiile publice. In schimb, soferii care parcheaza neregulamentar vor scapa doar cu o amenda.
Autovehiculele ar urma sa fie ridicate intre orele 08.00 - 20.00, iar proprietarii le vor putea recupera tot in acest interval orar.
In cazul in care vehiculul va sta mai mult de sase luni in depozitele vanatorilor de masini, proprietarul sau va primi acasa o notificare prin care este anuntat ca masina va fi scoasa la vanzare.
In cazul in care o masina este parcata intr-un spatiu public amenajat mai mult de o saptamana, fara sa fie miscata, se va considera ca spatiul e ocupat abuziv si se va proceda la ridicarea acesteia
Cat va costa recuperarea masinii
”Pentru recuperearea unei masini cu o masă de sub 2.500 de kilograme, proprietarul va plăti cinci puncte amendă, pentru vehiculele cu masa de până la 4.000 de kilograme se va plăti sapte puncte amendă, iar pentru masinile de mare tonaj proprietarii vor achita o amendă egală cu contravaloarea a 10 puncte. Ziua de depozitare se va plăti cu câte 3,4, respectiv 5 puncte amendă”, se specifică în proiectul de lege.
Un punct amendă este echivalentul a 67 de lei, potrivit legii, astfel că taxa de ridicare a unui autoturism va fi de 335 de lei, iar ziua de depozitare va costa 201 lei.
Este absurd sa-ti ridice masina dupa 7 zile, poate esti in spital, in concediu, etc. Cum vei putea demonstra ridicarea abuziva inainte de termenul celor 7 zile? Sau ca ai mutat-o cu un metru mai departe fata de pozitia initiala?
RăspundețiȘtergereAflati pasii necesari cand v-au ridicat masina aici: http://ridicariauto.blogspot.com/
Daca vreti sa va recuperati taxa de eliberare auto, alaturati-va unui grup de actiune contra firmelor de ridicari din Bucuresti: http://hingheriidemasini.wordpress.com/